Αλέξης Σαββόπουλος

Απαιτείται φρέσκος αέρας και βαθιές τομές

Το θέμα είναι στον Άρη, την επόμενη μέρα, όταν τα πνεύματα θα ηρεμήσουν και πρυτανεύσει η λογική, να βρουν τον τρόπο να διαχειριστούν την κατάσταση. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος.

Ο αποκλεισμός από το κύπελλο που για τον Άρη είναι πάντα ο πιο σύντομος δρόμος προς την επιτυχία, θέλοντας και μη θα τον ακολουθεί ως στίγμα σε όλη τη σεζόν, ανεξάρτητα τελικής έκβασης στο πρωτάθλημα. Αυτό έγραψε και δεν αλλάζει.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Το πικρό ποτήρι της οργής, της απογοήτευσης, έστω και αν μερικές φορές εκφράζεται λίγο πιο έντονα (το έχει αυτό στο θυμικό του ο αρειανός) είναι υποχρεωμένοι να το πιούν, ο Καρυπίδης, ο Διαμαντόπουλος, ο Παντελίδης. Έτσι είναι οι μεγάλες ομάδες. Το θέμα είναι όμως, την επόμενη μέρα, όταν τα πνεύματα θα ηρεμήσουν και πρυτανεύσει η λογική, να βρουν τον τρόπο να διαχειριστούν την κατάσταση και να προσπαθήσουν από το αγκάθι να βγει ρόδο.

Το να κάθεσαι και να κλαις πάνω από το ήδη χυμένο γάλα δεν ωφελεί. Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή που χρειάζεται να παρθούν γενναίες αποφάσεις, να βρεθεί η ρίζα του κακού και να ξεριζωθεί. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι στην ομάδα θα γίνουν αρκετές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της. Κάποιοι δεν κόλλησαν, κάποιοι απλά δεν μπορούν, κάποιοι άλλοι δεν αντέχουν το βάρος. Δεν θα γίνει τίποτα όμως αν το κακό δεν χτυπηθεί στη βάση του. Το πρόβλημα, πέρα από αγωνιστικό, δυνάμεων, τακτικής, ικανότητας κτλ, πηγάζει από το εσωτερικό της ομάδας.

Από την αύρα που αναβλύζει από τα έγκατα των αποδυτηρίων και μεταφέρεται εκτός. Στα δικά μου μάτια, ο Άρης έχει σταματήσει να είναι ΟΜΑΔΑ με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Έχει αφήσει να εμφιλοχωρήσει στο εσωτερικό της, η γκρίνια, η καχυποψία, οι φήμες, με συνέπεια να δίνει την εικόνα ενός συνόλου που δεν παλεύει για τον ίδιο στόχο. Για αυτό φταίνε όλοι. Που το άφησαν να συμβεί, να θεριέψει και να απειλεί σοβαρά να εκτροχιάσει την φετινή χρονιά. Έτσι δεν μπορεί να δουλέψει κανείς προπονητής και ο Σάββας Παντελίδης που ούτως ή άλλως τελεί υπό καθεστώς έντονης αμφισβήτησης από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο Κλεάνθης Βικελίδης είναι καταδικασμένος σε αποτυχία.

Η κεφαλή, ο Θόδωρος Καρυπίδης δηλαδή, μοιάζει να έχει συνειδητοποιήσει ότι το καράβι πάει ντουγρού στα βράχια και έχει αποφασίσει να επέμβει. Δίνοντας το ελεύθερο σε Παντελίδη και Διαμαντόπουλου να προχωρήσουν σε εκκαθαρίσεις στο ρόστερ αλλά και να επαναπροσδιορίσουν σχέσεις και ρόλους μέσα στα αποδυτήρια αφού η άνευρη εικόνα αρκετών στην Κρήτη, από όπου και αν προέρχεται, είναι απλά μη ανεκτή σε ένα club όπως ο Άρης.

Παρότι είχε στα χέρια του τις παραιτήσεις και των δυο ανδρών, θεωρεί ότι η γιατρειά θα έρθει με μετάγγιση νέου αίματος και απομάκρυνση των μολυσμένων κυττάρων από την ομάδα. Σωστό ή λάθος, είναι ένας δρόμος που κανείς δεν ξέρει που θα τον βγάλει. Έχει ρίσκο και ένα πολύ σοβαρό λόγο. Τον Γενάρη δεν βρίσκεις εύκολα ποδοσφαιριστές και δεν είναι πάντα σωστό να βάζεις πολλούς παίκτες στο ρόστερ. Αυτά γίνονται συνήθως το καλοκαίρι που και πληθώρα επιλογών έχεις και περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σου.

Το επόμενο που είχε ως επιλογή ο Καρυπίδης ήταν να αποφασίσει σε νέα αντικατάσταση του προπονητή. Επέλεξε τον άλλο δρόμο, αποδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώς, ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να δείξει πιο γρήγορα αντανακλαστικά στο θέμα του Ερέρα που αν και έχει αποχωρήσει από την ομάδα εδώ και ένα μήνα, η… παρουσία του ακόμη πλανάται πάνω από το Ρύσιο.

Η ουσία είναι μια από εδώ και πέρα. Όσοι αποφασιστεί να μείνουν και όσοι τελικά έρθουν να ξέρουν ότι τα πράγματα και εύκολα δεν θα είναι και θα χρειαστεί, δουλειά με το τσουβάλι και πολύ γερό στομάχι αφού ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη με την οποία αντιμετώπιζε την ομάδα στο ξεκίνημα της σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x